FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Robert Kronberg: SM-guldmedaljör

I veckans avsnitt besöker vi Friidrottens Hus i Göteborg och pratar med en av Sveriges snabbaste män – guldmedaljören Robert Kronberg: den enda manliga svenska friidrottare som lyckats ta två SM-guld i samma mästerskap.

 

Robert Kronberg är en svensk före detta häcklöpare som vunnit 23 SM-guld i både 110 meter häck och 60 meter häck. Han är känd för sina framstående prestationer på både nationell och internationell nivå, inklusive ett brons vid inomhus-EM 2005. Idag driver Kronberg eget företag och arbetar med personlig träning samt arrangerar träningsevent för både motionärer och elitidrottare.

Biohackpodden presenteras i samarbete med biohackbalance.se och är framtagen av SKARPT Podcast Production.

 

 

 


Transkibering

Biohackpodden I samarbete med BiohackBalance  en webbshop och plattform för livsstilsoptimering. Ange podcast20 för 20% rabatt på hela sortimentet på biohackbalance.se i veckans avsnitt av biohackPodden har vi med oss Robert Kronberg en av Sveriges snabbaste man.

Robert Kronberg som ganska många känner till och jag sa alldeles nyligen så vart ju också svensk mästare Ja precis jag blev svensk mästare i tyngdlyftning nu ifrån gubbar 45 till 49. Tack så mycket för det mesta annat tror du är det borde vara nu har jag tror att du har svenskt rekord fortfarande som jag förstod eller någon som har tagit de satte dem 2001, så det är det de har liksom legat i ett tag nu så att det är det är jag väldigt stolt över att någon fara kan titulera sig i Sverige Så kanske men jag tänker på det som du du som nämner är att att de flesta känner igen med ja.

Ja, men man är 30 + då är det ju faktiskt en hel del folk som faktiskt. Var kommer fram och hälsar att vi som säger Tack för fina stunder och det du gör mig himla glad att liksom. Man blir blivit ödmjuk över det där som faktumet att folk faktiskt kommer ihåg mig trots att jag slutade 2011 så att det är så Det känns himla kul faktiskt, men du har aktiverat många år har så stod det klart att man slutat och sen när jag kommer MellanslagFörsta gången i ideala, så eller alltså seniorlandslaget var ju 2000 eller 1997 var 2021, När jag gjorde mina första Landskampen sedan hade jag väldigt många år på samma nivå ungefär så att jag var med i väldigt många finalen i OS final vm-final ute och vm-medalj och värme i 10 12 stora mästerskaps finalen så att det var ett spann där från 2000 till 2010 någonstans lite heta elitnivå Optimera sin kropp, när skulle du kunna kalla skulle du kalla att det gjorde dom elitsatsningen optimeringen allting där var det hälsosamt eller har du bli mer hälsosam och fått utan att tänka efter den aktiva period som?

Nu så öppnar upp en massa tankar för det är ju inte hälsosamt borde mind-set blir ju lite förgiftats av ett Lisa Elite Tänk om man går ju in i en väldigt egocentrisk bubbla där du bara egentligen förvänta dig att folk runt ska ställa upp i stort sett att det viktigaste är hur du mår illa hela tiden och det är väl det är väl vännen en sak som jag tänker på apropå mind set och hälsa ändå är mental hälsa efter min karriär att det inte som det hälsosamt att man blir väldigt enkelspårig och liksom fyrkantig i sitt sitt sätt att det är ju du som Nilsson det pooler som väldigt spännande exceptionellt exempel på tvärtom som något som verkligen tänker på.

Nya banor och inte är fast i det här stereotypa som man får i en Lisa elitkarriär så du vet menthol perspektiv så du som tyckte att det var hämmande uret det som personlig utvecklingsperspektiv om jag säger så.

Jag är fysiskt perspektiv så är det ju lite allmänt känt att med pusha sig den exakta liksom. Ja men det är lätt att hamna i ska då i stället som ligger på gränsen hela tiden. Ja men det är det jag var var ganska förskonad i mellan 20 och 30, men mina sista fem år på elitnivå så började skadorna komma ganska lite packning ifrån landslaget.

Kom ihåg att så du vet medicinska teamet och sålde man inte fick det här störde förståelsen för hur det är med i lite äldre för det.Skillnad att vara 3222 att vara satanist men jo men en sak som jag också ska säga faktiskt att då får det du läsa om den där jag hade en en liten tanke på en avgiftning skulle vara ett stort mål efter min karriär med att liksom försöka att avgifta sig ifrån Elite Tänk den är också.

Det är inte så där man kan ju säga när man bara kolla lite fort på svenska vi för någon som har allting så blir de väldigt så där det står foto. Thomas Arena ju bra som till exempel som blev jättestor och han har inte sprungit så gjort så mycket efteråt.

Men sen har man också då du vet inte Helena Helena Ekholm som är skidskytt som också hon är fortfarande typ Elite va så när mamma och lämnade sporter för många många år sedan.Ja men så är det Och jag kände det är liksom att gå ifrån det här lyssna resultat tänker att det är en given del av min vardag.

Det är Jäklar Och när när jag nu kanske har slutat förrän 11 så det är 13 år sedan vi liksom att det är först de sista. Två tre. Ja alltså, jag har tappat lite tävlingssugen och då har det känts fel.

Jag förstår du Men är man inte i den världen Så är det ju helt naturligt att man bara fokusera på andra saker så att liksom då

då har det vart att jag har tävlat flera gånger på polisen fel fel. Orsaken är den var det som har försökt att ha samma mängd som innan man går in som är första under 20 år och det resultat jag ska ta 5 kg mer så mycket stötande att det är skitviktigt.

Egentligen inte är så djävla riktigt till det och insett att det är tre att de som tränar och har höga ambitioner att man ska ta rättvisa vikter som vi inte handlar om vikterna egentligen utan om att du flyttade ju din konstruktion så de inte resultatet längre utan det är liksom resan vid som heter stationsvakt.

Vilka saker som jag senare till mig själv självbild till exempel och Vad är jag vill med min med som träning såsom idag så tävlar vi inte jag för att liksom.Vinna någonting utan det är mer än det som är så roligt tillfällig satsning som man gör för att höja du vet liksom Pulsen Vad ska bli kul om det kul det som sa att jag känner alltid efter nu liksom så på liksom provet var nästan nu så får du verkligen stannat okej vill jag göra med att hämta.

Ja men då kör jag läsa nästa gång kanske inte dig. Efter då För nu får du behöver har du bara fokusera mer på det och så bara fokusera mer på Hälsa istället, Så vad Tog du med dig från från det från från det icke.

Hälsosamma livsstil, men ändå aktiva liv till Elsa Hälsa Hälsa sena Alltså det är som jag Jag är utbildad inom beteendevetenskap. Jag är en ishockeyspelare genom specifika rörelseanalys träning.Starta bland annat och har jobbat med var det som tog en delen har jag som hade jag under min också i utbildningar och så men i väldigt lugnt.

Tack då Men men liksom jag är genuint intresserad av människor och människors utveckling som man bör vara om man jobbar med de här sakerna som känner jag den jag viktig parameter men men att liksom någonting som jag har märkt att de som jag gör idag egentligen Det jag har försökt att översätta mitt liksom framgångskoncept Och de som har varit bra ifrån min dåligt häckar till till ett som friskvård perspektiv kan man väl säga så jobbar jag mycket med is och målfokus sessioner och mind-set då har Högt och lågt Jag har de som kända människor som jag livscoach är det liksom folk på det liksom vd-posten som någon som har ihop med sin hälsa och egentligen har andra fokus i livet.

Men det är en så häftig dynamik när man går in i ett samtal om det finns inget alltså, alltså någonstans startar man om ett liv som är tomt blad och så lyssnar man bara och sen så händer oftast magiska saker om samtalet härifrån bygger jag oftast min hälsa profil i mina fysiska jag bra.

Och det har jag ett vettigt koncept som som är innovativt som tränings marknaden. Det är nog Detta är förstås om du hör detta perspektiv på funktionalitet. Du får säga till mig nu om jag har.Ett dåligt använt nu då okej att jobba med med Impossible som har sett att det är egentligen de mest grundläggande.

Du kan göra Oftast är vi tänker funktionalitet. Då är det liksom allmänna rörlighets. Rörelsen man jobbar med kor du kör situps eller vad du nu ljög för dig som du vet specifika ryggen men de utgår ifrån det kompensatoriska vara som önskar så att alla människor när man aktivera isen det som drar så kommer du aktivera där du känner dig trygg och säker har du ändå över aktivering i den stilen utsida till exempel.

Då kommer du aldrig kunna hitta den neuromuskulära. Kopplingen höger sida och det gör att du alltid kommer kompensera och kanske överbelasta på EmmasDå apropå skador och smärta till exempel Då så så jag vet vi tydliggör vart du har Dina svar kan tänka förstå att det är ju samma klass som jag får ont i ländryggen ont i ländrygg övningar.

Men det är inte så du jobbar så ska jag kolla på dig och så kan vi vi se här direkt att du har en svaghet i din vänstersida. Jag ser att du har en Tendens att överbelasta höger sidan eller tappa kåren.

Polisen vänster sida och det kommer medföra att det blir olika liksom specifika effekter och så sa ju det typ perspektiv om du kände dem i profil och sen så såg vi som skulle jag Jag vill hitta en enda som betyder Core Core koppling, men det i sin tur skulle också vilja avlasta skinkorna som är över aktivera det nu så det Har du en lite obalans.

Vad skulle jag säga, men med Sänd SMS och smärta är ju väldigt komplex yta att det liksom. Idag är ju liksom så forskningen jobbar ju utifrån den biopsykosociala modellen då man ser hela människan så på någon så kan det vara en fysisk orsak till att man har ont men jag har haft kunde de kommer in och har ont är på operera säger det som det var ett fall hon hennes chef slutar.

Gå upp och hennes smärta.Som inte så bra så att liksom viktigt att tydligen var smärtan kommer ifrån och sen jobba med den. Det är jag i de är liksom all Fokus sektionerna först då och sen så jobbar vi utifrån.

Det var ganska bra tips rent utan att vara Ida går alltid så snabbt. Du behöver alltid Alltså hur långa samtal Behöver jag ha för att få liksom när man blir svårt. Jag ska börja någonstans och i väldigt olika.

De kan vara någon som är skitsvårt eller någon som är lika jättekul att ha koll på på sig själv. Så allting handlar om om de som situationen i de fysiska jobbet att det där är väl det liksom det för att då och då har du ju ett liv som ofta sätter som kostar.

Tore sådär som de flesta människor inte alla har det till.Om du ställer de upp så kommer du liksom att känna att du kanske har ena sidan där du liksom pengar genom. Har du en sida som du kan gärna står och hänger genom Alltså ja det är att de flesta människor har det eller att man tar över höger ben överens om man sitter med benen i kors eller tvärtom att det är ju det som signaler som som vill gärna hela tiden.

Försöker att visa dig liksom att jag trivs bäst här så gärna kommer instinktivt att välja starka vägen och det är kortsiktigt liksom aldrig också för kroppen är lat som man väl ändå Alltså för mig så jag tänker att jag ska åka med den lättaste vägen att gå ut ifrån ett kort perspektiv för att kroppen ska hela tiden klara sig så här i stunden.

Det är det som är syftet liksom. Men men kollar du på småbarn, så ha New en oftast en fantastisk liksom funktion. Jag sa på min son träning häromveckan och så såg jag en liten tjej som sitter i häkte men precis den liksom den blå de specifika behov som jag sprang ha hotat med hela höften i alltså båda skinkorna liksom att bara satt och lekte och jag tänkte vi skulle jag sitta så så du haft och jag har inte kan sitta i den pausen ens på det sättet liksom.

Nej men vad jag vill säga. Det är ju liksom vi föds eller de flesta av oss föds med en väldigt bra funktion, men vi blir mer och mer enkelspåriga i vårat sätt att röra i vardagen. Ja men är det som gäller det blir skulle jag säga att det blir ett sådant exempel är ju de hade som kontors dotter på oss ändå liksom mer.

Garnbacken lite Axelsson kom fram lite dålig Core Core aktivering, och det är ju ett sätt för din hjärna att säga till din kropp att jag vill vara så bra som möjligt att sitta framför datorn aktiv i vardagen då då är det sättet som oftast din kropp kommer att säga att jag var så nära dator som är din stora uppgift i livet Att jag som häcklöpare som hade ett dåligt som första Ben vi kommer andra ben och det blir det andra benet som fick ta ansvar för hela tiden att inte tappa lista ut åt sidorna och därför så det är som vanligt jag mig då att de som blir starkare i min vänster sida höger sida.

Kanske inte är lika och de kämpar ja. Ja de som fortfarande.Som kommer stora skador för mig, då är det oftast i höger sida, men som är överbelastning symtomen kommer i vänster sida Med och så så där finns mycket att tänka på det som är häftigt är det är liksom att när man sätter en superkväll.

Tränar kille eller tjej i Alice aktivera min där man tar bort konversationen och skit svaga att de inte har kört liksom. Det går inte lika bra ner i Tex det var lite höger ländrygg sida som när man känner på kåren och matte får samma koppling eller du ska göra en enkel liksom om man ska säga liksom bara en höjning av då och då så lite energi är ett ben känner att jag hittar inte höger sida liksom så inser man hur mycket man liksom faktiskt komplicerar och att alla oavsett om du är söt.

Eller så är det här perspektivet liksom ett mer vardagligt holistiskt perspektiv där du är mer Optimera hur det funkar i sin grundform för att kunna i steg 2 jobba med knäböj eller löpning eller vad det nu vill den utveckling för alla er alla har svaga länkar och du är svag i dina svagheter svagheter.

Varför kommer det så här att du hade starkare än sin svagaste länk precis snyggt men exakt som att det är så himla häftigt just just med perspektiv att visa att man lär folk att att börja liksom koppla idé som man har undvikit instinktivt och så man kanske inte har vetat om Själv är det som innan skadorna kommer att det är ungefär på samma ställe att säga, Men varför är det står till exempel att kunna se då folk som så att börja.

Kopplas att de satt till exempel och again trycksida börja ta ansvar för det som den delen har varit hemma och göra i från födseln så börjar man ju avlas som kanske är det över aktivera i i ditt fall så kanske det är så att du kanske behöver släppa på spänningar i dina skinkor och låta dåligt av.

Ländryggen började att ta ansvar då Då kanske det blir en helhet som det nu är fysisk orsak i ditt fall till att du har ont i som din glömmer dem Så häftigt men men men man inte riktigt där än inom träningsvärlden ska jag säga.

Det här är ett annorlunda sätt att tänka kring de som funktionalitet de flesta inte har koll. Men vänta 10 år.När man för det litegrann. När kommer man när kom de Vilket väder kommer få till dig för jag tror att man kommer till dig någonting fel fel

om det bra att ha sett men jag tänker att man ska gå till sådana som hade din kunskap när du är frisk eller när du inte ond eller tidigt i livet helst också liksom så man hinner liksom jag behövde eller när kommer folk till dig.

Ja men det är ju så himla viktigt liksom. Jag jobbar något företag så är det ju absolut viktigaste delen liksom att vi tänker förebyggande och försöker motverka, men det blir ju lite lite liksom så svårt med tanke på min bakgrund som häcklöpare så blir det liksom någon slags sill i tål extrem frysen så att liksom folk vill Bra tränade när de ska börja med mig jag egentligen jobba med dem helt andra änden liksom.

Så pass länge så vi kan se någon liksom någon Bertil företagsekonomin med dina insatser och personalstyrkan anser jag vara ganska varit undermåliga. Det finns några som några aktuella som är lite mer seriösa så skulle jag säga, Men liksom det här handlar om en om en kultur som är ganska slapp alltså fiskmås Kulturen i i Sverige den där Är det det lite grann så att jag ger bidrag och så får man göra om man vill med din man ha kanske Benify eller epassi eller någon som liksom lösning, När du själv tar ansvar och så betalar du där och så att folk nöjda med att snacka med och företagsledare eller HR chefer så de som kan de säga.

Ja men vi har ganska bra upplägg, Ja men får ni tillbaka mina pengar idag.Några specifika resultat som ni kan se att det är jobbigt som vi hörs snitten i Sverige Det är 30 % i ett företag är aktiva använder bidrag är det som är med på de insatser som då företaget ger så får man har kopplingar och som är så från att flyga från vara sant Och så kan man se några koppling på Ja men exakt så jobbar ju både med mental perspektiv på de som jobbar med folk målfokus att det kan vara någon som vill kanske gå ner i vikt jag ingen som det till stan, men jobbar med dess beteende en annan sak eller till exempel någon som som vill bli mer aktiv, men inte har löst det i sitt liv utan slutar efter några veckor, men det kan också vara en mamma som har de som fyra barn och inte har.

Sista själv Och då jobbar vi med att hitta strategier flytta hennes mind-set ifrån att jag löser inte när det går inte. Jag har inte tid och ork till att du hittar vi satt själv så att du funkar bättre i din vardag och skapa ett bättre välmående så det är en del att jobba med de andra delen så det som gör vi testar vi att efter test som är liksom via via det som du vill testa.

Det är så impulsiv rörelsemönster. Och sen får du ett och upplägg utifrån vart du har dina svagheter. Och då snackar vi svagheter i sin grundform är son till Källan för själva då liksom istället och försöker ta bort den svaga länken och gör en stark då så då får du ju ett upplägg av mig utifrån vad testerna och sen så börjar vi jobba med ett parallellt med det mentala jobbet då och då får vi hållbart Visa resultat istället för att man har lite Feelgood pass med gym.

Vad är med på Så då så att så att jag försöker jobba lite mer djupgående med de bitarna och så sen workshops och föreläsningar och någon som Digital hälsoutmaning var ju också något som är mer anpassad åt dem som inte är så aktiva dem så att det trevligt upplägg med som svar på din fråga för det är att liksom jag fått väldigt goda liksom.

Jag sa de att till exempel höja den upplevda jobb jobb Effektiviteten allmänna välmåendet jag haft to 25 % sista jobbet med att för att ta upp i Sundsvall så tänkte jag eller jag de sänkt deras smärtnivå allmänna smärtor med 43 % faktiskt att stressnivån ligger oftast runt 15.

Kan du sänka det liksom öka hälsobeteende trådlösa, Hur aktiva samt sjukfrånvaro har också tänkt så det har varit liksom definitivt return of investment. Därför måste också vara kul att jobba med företagen.

Man kan liksom bara visa sådana siffror, så det kanske blir lite svårt att att det att det liksom jobbet som jag gör det är det är en utmaning. Jag vet ju att ni håller på med och sedan är det som företag Sats som man ger sig in i en yta där liksom också.

Förutsättningarna är lite mer utmanaren skulle jag säga det För att det är som en fiskmås Kulturen i Sverige som Ganska slapp så kommer jag in och liksom. Då säger att ni har en aktiv liksom friskvård, men kanske inte så FFDå fattar inte dem först Och då behöver man gå in på det först och sen så liksom Kanske det Okej Men vill ni ha en vit en of investment eller vill ni bara ha det som att ha en säker – post i det som blev att du som lösa byxor.

Det är det som är skillnaden som och en del vill kanske bara ha lite för då är det fint. Men liksom För mig ser som friskvård någonting annat. Det är inte det är inte givet att det är träning utan det handlar mer om allmänt välmående både fysiskt och mentalt och Då bör man tänka annorlunda än att du ska snart iväg, men som avslutningsvis kan du börja liksom så här till någon som läser lite korta några några punkter för att ska man göra för att må bra från vad du tycker liksom För det första lyssna på sitt hjärta, Alltså liksom verkligen Lyssnar vad är det jag egentligen vill Julkänslan säger att det Oftast är du i en

dålig relation som du har försökt ett tag så kanske du ska försöka hitta en lösning som funkar för dig till exempel.

Har du ont att klaga på det utan försök att ta tag i det idag då liksom Och där IF våga göra eller så Främling mentalt Alltså beteendemässigt liksom tänkte jag att du kanske kontakta mig en coach eller en P10 Det vore nu tycker passar just dig då eget ansvar är en viktig bit att det kanske folk är lite slö Alexa och vill gärna om du tar pillret istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.