FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

EKO 100% Gräsbetad Benmärg 200 g Nordic Kings

299,00 kr

 • Från Svenska Ekologiskt certifierade djur.
 • Uppvuxna på på 100% gräs & örter och 0% spannmål.
 • Fri från tillväxthormoner, antibiotika och bekämpningsmedel.
 • Varsamt bearbetad för att bibehålla bästa möjliga näringsprofil.
 • Innehåller inga som helst tillsatser, utfyllnadsmedel eller bindningsmedel.
 • Allergenfri.
 • Rik på kollagen, glycin, glukosamin, kondroitin, adiponectin.

2 i lager

Kategori:

Beskrivning

EKO 100% Gräsbetad Benmärg 200 g Nordic Kings

EKO 100% Gräsbetad Benmärg 200 g från Nordic Kings är 100% ekologisk och kommer från svenska kor. Nordic Kings Benmärg är ett rent ekologiskt fett med hälsosamma fettsyror och en hög mängd naturligt E-vitamin. Innehåller även kollagen, glycin, glukosamin och kondroitin.

Benmärgen är ekologiskt certifierad och kommer från djur som är uppvuxna på 100 % gräs och örter. Djuren får 0 % spannmålsfoder (soja, vete, majs). Gräsbetad Benmärg från Nordic Kings är helt fri från antibiotika, tillväxthormoner och bekämpningsmedel samt allergenfri. Innehåller inga som helst tillsatser, utfyllnadsmedel eller bindningsmedel.

Benmärgen extraheras försiktigt, värms sedan försiktigt upp och filtreras för att separera fettet från den återstående bindväven. Resultatet är ett rent fett som, när det har svalnat, är fast vid rumstemperatur.

Hur använder man benmärg?

Du kan använda benmärg för i princip alla recept som kräver matolja eller fett. Den milda smaken passar till i stort sett alla rätter.

 • Prova benmärg istället för vegetabilisk olja för stekning.
 • Grilla kött, fisk eller grönsaker med benmärg i grillpannan.
 • Förvandla en växtbaserad måltid, med bönor, ris, hirs eller andra spannmål till en näringsrik maträtt genom att tillsätta en matsked benmärg.
 • Tillsätt benmärg till benbuljong och kokt filtrerat vatten för att skapa ett riktigt superfood
 • Använd benmärg som pålägg på bröd.
 • Ta en matsked benmärg till kaffet för att göra en form av Bulletproof coffee

Hur ska benmärg förvaras?

Förvara benmärg i kylskåp och mörkt. Öppnad burk håller i upp till 6 månader. Använd en ren sked varje gång du använder märgen och förslut burken tätt efter varje användning för att skydda den från fukt och luft.

Om EKO 100% Gräsbetad Benmärg:

 • Från Svenska Ekologiskt certifierade djur.
 • Uppvuxna på 100% gräs & örter och 0% spannmål.
 • Fri från tillväxthormoner, antibiotika och bekämpningsmedel.
 • Varsamt bearbetad för att bibehålla bästa möjliga näringsprofil.
 • Innehåller bara EN ingrediens, inga tillsatser, ingen BS.

Fördelarna med benmärg:

Om nose-to-tail-konceptet känns skrämmande är benmärg ett utomordentligt sätt att komma igång! Den har en extremt läcker rik smak, vilket är anledningen till att den har antagits av många kulinariska kulturer runt om i världen. Förutom smaken har den också en del bra näringsämnen.

Benmärg innehåller betydelsefulla mängder av:

 • Kollagen (och så glycin)
 • Glukosamin
 • Kondroitin
 • Intressant ny forskning visar att benmärg innehåller hormonet “Adiponectin”.

Benmärg ger en liten mängd av B-vitaminerna tiamin, riboflavin, vitamin B12, pantotensyra och biotin, som behövs för viktiga kroppsprocesser, inklusive energiproduktion.

Benmärg innehåller 4 gånger mer E-vitamin än kött, lever och talg.

Eftersom vår benmärg kommer från gräsfodrade kor har den ett gynnsamt omega 3/omega 6-förhållande. Dessutom har benmärgsfett en hög mängd långkedjiga mättade fetter som oljesyra, stearinsyra, palmitinsyra och andra essentiella fettsyror som konjugerad linolsyra (CLA).

Hur man använder benmärg:

Prova benmärg istället för en vegetabilisk olja när du steker din mat, exempelvis ett ägg eller varför inte potatis eller wok. Grilla ditt kött med benmärg i grillpannan. Du kan också förvandla en växtbaserad måltid, som ris, hirs eller andra ångade spannmål, till en super näringsrik maträtt full av nyttiga föreningar genom att tillsätta en matsked benmärg.

Tillsätt även benmärg till Nordic Kings benbuljongspulver. Med bara två ingredienser och kokt filtrerat vatten har du gjort en näringsrik benbuljong på bara 2 sekunder – som smakar hemlagad!

Labbtestad och utan tillsatser

Nordic Kings EKO 100% Gräsbetad Benmärg kommer i en glasburk och är formulerad utan konserveringsmedel, salt, transfetter, färgämnen eller färgämnen, MSG, smakförstärkare eller andra tillsatser. Dessutom är Nordic Kings benmärg laboratorietestad för tungmetaller och dess idealiska fettsyraprofil.

Bearbetningsmetod

Benmärgen extraheras försiktigt, värms sedan försiktigt upp och filtreras för att separera fettet från den återstående bindväven. Resultatet är ett rent fett som, när det har svalnat, är fast vid rumstemperatur.

Ursprung

Vår högsta prioritet är kvaliteten på våra råvaror.

Det är därför alla ingredienser i Nordic Kings produkter är 100% gräsmatade (0% spannmål!) och kommer från glada och friska djur som får ströva fritt i det orörda svenska landskapet, betar frodigt grönt gräs och örter.

De lantbrukare Nordic Kings samarbetar med arbetar enligt strikta svenska KRAV och EU:s ekologiska riktlinjer för att försäkra dig om att kvaliteten på organen är oöverträffad.

Dessutom arbetar Nordic Kings bara med små partier och gör produktionen i egen regi. Detta gör att de kan kontrollera våra standarder från början till slut. Och vi kan säga att de är höga!

Lagring

Förvara Benmärg svalt (max. 8°C) mörkt – eller i kylen. Rekommenderad hållbarhet oöppnad är upp till 12 månader. När den öppnats håller den i upp till 6 månader. Använd en ren sked varje gång du använder märgen och förslut burken tätt efter varje användning för att skydda den från fukt och luft.

Näringsvärde EKO 100% Gräsbetad Benmärg

Energi i 100 g 3700 kJ / 900 kcal

Fett (totalt) 100 %

– Mättat fett 45 %

– Enkelomättat fett 44 %

– Fleromättat fett 3 %

– Transfettsyra (naturlig) < 5 %

Ingredienser EKO 100% Gräsbetad Benmärg

100 % gräsmatad och organisk benmärg

Fettsyrasammansättning (typiska värden)

Miristic Acid 2 %

Palmitinsyra 23 %

Palmitoleinsyra 4 %

Stearinsyra 17 %

Oljesyra 42 %

Linolsyra 3 %

Övriga 9 %

Producerad av: Nordic Kings Supplements

Ytterligare information

Varumärke

Storlek

200 gram

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”EKO 100% Gräsbetad Benmärg 200 g Nordic Kings”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE PRODUKTER

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.