FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Taurin Holistic 90 kapslar

169,00 kr

✓ Lättupptaglig form
✓ Aminosyratillskott – populärt bland idrottare
✓ 500 mg taurin per kapsel

3 i lager

Kategori:
Varumärke:

Beskrivning

Holistic Taurin innehåller 500 mg taurin i fri form, vilket innebär att den inte är bunden till andra aminosyror eller utgör en del av ett protein. Detta gör taurinet mer lättupptagligt i kroppen.

Taurin är en svavelhaltig aminosyra som naturligt finns i kroppen och spelar en viktig roll i flera biologiska processer. Det är den mest förekommande fria aminosyran i hjärnan, hjärtat och nervsystemet och har också betydelse för muskelfunktionen, gallblåsan, ögonen och det vaskulära systemet. Taurin behövs för produktionen av gallsyror i levern, vilka är viktiga för absorptionen av fettlösliga vitaminer.

Ibland beskrivs taurin som en semi-essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen vanligtvis kan producera den själv, förutom under vissa omständigheter som vid sjukdom och stress.
Taurin finns i höga halter i animaliska proteinkällor som kött och ägg, men är inte vanligt förekommande i vegetabiliska livsmedel. Taurin kan därför vara särskilt fördelaktigt för veganer och andra som följer en växtbaserad kost.

TAURIN OCH DESS FUNKTIONER I KROPPEN

– Muskelfunktion: Taurin används bland annat av musklerna och förbrukas i högre grad av kroppen under perioder av intensiv fysisk aktivitet eller stress. Taurin har av denna anledning blivit ett allt vanligare kosttillskott inom idrottsvärlden.

– Hjärtat: Taurin är en viktig aminosyra som finns i höga halter i hjärtat och är involverad i flera biologiska processer.

– Åldrande: Taurinhalten i blodet minskar med åldern hos både människor och djur. Även om mekanismerna inte är helt klara, och ytterligare forskning på detta krävs, så fann en studie från 2023 att förebyggande av taurinbrist tycks förlänga livslängden och förbättra hälsan hos flera djurarter, inklusive maskar, möss och apor.

– Gallsyror: För att leverns gallsyror ska kunna produceras behövs taurin. Gallsyrorna i sin tur är viktiga för en normal fettabsorption samt upptaget av fettlösliga vitaminer.

Ordet “taurin” härstammar från det latinska ordet “taurus”, vilket betyder tjur eller oxe, eftersom det först isolerades från oxgalla år 1827 av de tyska forskarna Friedrich Tiedemann och Leopold Gmelin. Trots sitt namn finns det ingen koppling mellan taurin och tjur spermier, vilket en del människor felaktigt tror.

Ytterligare information

Storlek

90 Tabletter

Varumärke

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Taurin Holistic 90 kapslar”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE PRODUKTER

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.