FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Optimera din sömn med Anton Zielinski

I veckans avsnitt gästas vi av Anton Zielinski från ATC Nacka, utbildad hälsoutvecklare, personlig tränare och kostrådgivare – och dessutom en av skaparna bakom tillskottet The Night.

Biohackpodden presenteras i samarbete med biohackbalance.se och är framtagen av SKARPT Podcast Production.

—————————————————————————————————————————————

Transkibering

Biohackpodden din guide till en bättre version av dig själv i samarbete med Biohack Balance en webshop och plattform för livstid optimering ange podcast 2020 rabatt på hela sortimentet på Biohackbalance.se veckans avsnitt har bara häck på den tar med oss Anton från ATC Nacka i Stockholm och varumärket  24Edge Anton zielinski heter jag och jag är i grund och botten utbildad någonting som heter hälsoutvecklare så det är väl en ganska bred utbildning.

Man får lära sig väldigt väldigt lite om väldigt mycket så att man får en ganska bra SplitVision inom hälsa för det är ju varit i den här utvecklaren. Man utvecklar hälsa på olika plan och sen så vissa som går den utbildningen jobbat inom kommuner och ser med strategiskt hur man kan förbättra välmåendet för olika kommuner man kan jobba.

Individuellt man kan jobba med företag och den är väldigt bred som sagt, men jag har aldrig att nörda ner mig lite vidare i träningsställe, framförallt inom ekologisk träning och man kan äta Kalle för neurologisk programmering så inte passar att göra en knäböj till exempel utan hur Och varför väljer din kropp att göra knäböj på just det här sättet att modifiera att ändra redigerare så att det blir så snällt mot kroppen som möjligt att du aldrig mer att en individ anpassad.

Liksom och kamrater kanske varit mer en kollektiv utveckling eller förstöra men jag tror väl framförallt att det är ganska det i gruppen i kassan liksom leva så några jobbade direkt men företag och några jobbar med liksom kommun med sitt och sen så var vi nog inte.

Jobbade lite mer individuellt då mer med åt personliga träningsmål det liksom men med olika inriktningar inom de mentala och fysiska som är en personlig träning, men även lite kostrådgivning och lite sådana saker också så att det var en bra bra start för att liksom få en förståelse om hur komplext systemet är om systemet så menar ju framförallt kroppen då liksom.

Det är väldigt många delar som är involverade i begreppet. Hälsa och träning i bara en väldigt liten del så att från början så var det personligt träning som var högst upp enda för mig, men jag har även jobbat mycket med föreläsningar för företag och haft lite lättare med hälso- och grupper på gym och har jobbat med lite allt möjligt inom Elsa liksom.

Har tagit sig dem. Men var var jag tycker egentligen är roligast att va?Vad är mest spännande är i i själva jobbet? Sen har försökt att modifiera min egna känns lite hela tiden om om om ett företag på 15 personer kommer till dig och vill att du ska komma och föreläsa för de problem.

Hur Vad kan deras Vilken lösning Kommer du med till deras problem? Vad är det liksom? Vad brinner företaget på att ha dig där att föreläsa framförallt så är det väl det i hela Nej sjukskrivning fråga annat företag spendera ganska mycket pengar på folks sjukskrivningar att det kostar de ganska mycket jag ta ett ohälsosamt arbetsteam, så kan man få folk att bara dra ner sina sjukdagar på ett år så har man tjänat ganska mycket så det är ju en en form i det och sen så är det väl framförallt att väldigt många företag bara att jobba.

Med lite föreläsningar de är lite hälsoaspekter, så kan man även för gruppen. Jag drar mer åt samma håll istället för att det blir tävlingen mot varandra så kan det bli tävlingar och den första varandra till gruppen formas bättre Som en enhetlig som är det finns många saker man kan vinna på som företag genom att de som satsar på väder liksom.

Det är mest basics som du tycker att alla ska göra. Men som nu pratar jag arbetsgrupp som tänkte vi kan väl mer individuellt sen men som en arbetsgrupp för det som är det mest Basic som man kan försöka implementera ett arbetslag liksom För att det här borde ni göra för det här är så lätt och enkelt och snabbt och liksom Och därför minskar risken att ha någon form av Power brakes eller vad man vill kalla dig för någonting att man har när man bryter Dan på något sätt avbryter sin vardag och de DestillatNär jobbar har eller om det är att med alla olika ut i olika projekt så har man någon slags break där man liksom antingen ut och rör på sig tillsammans, eller vad gör jag någon aktivitet om det är friskvård liksom att alla går att träna på lunchen eller vad den kan vara för någonting att man gör någonting och bryter dagen tillsammans så att man både du och jag få det är så man kan få det fysiska man kan få lättare tillgängligt att faktiskt röra på sig och känna sig lite mer hälsosam framförallt om man har väldigt enformiga jobb som en cirkel i alla fall att minimera risken för slitage skador i alla fall.

Jag hade faktiskt ett jobb där. Vi fick inte vara på kontoret om det var dagar mellan 12.30 och 13.30. Då fick vi inte sitta och jobbar du som då var vi tvungen som du säger antingen gå till gymmet som hade på jobbet eller gå ut och promenera när vi fick liksom inte vadEn man inne på kontoret där inne i byggnaden.

Det låter som en bra en bra produkt från företaget liksom att man bryr sig Stella djupare plan något för någon som är anställd känner sig mer uppskattat om man känner sig att Ja men den här den här skrivaren bryr sig om mig inte vara ute.

Det är faktiskt tycker att det är värt att jag mår bra också men utvecklingen SAS dig som privatperson och hur blir det liksom köper man en känns så kommer det bli som personlig träning då eller hur exakt som inte då personlig tränare så att jag jobbar.

Jag har mitt eget gym ut i Nacka i Stockholm och sedan så är jag på crossfit gym i Stockholm där hjälper till en del med att de inte personlig tränare och då kan man som privatperson de flesta kommer med någon form av slitage skador.

Har ont någonstans eller Rasmus ryggvärk ländrygg smärta eller ryggskott eller vad det kan vara för någonting så väldigt många kommer först och främst i form av någon efter rehabilitering eller efter skada sådana saker och så hjälper jag till att göra som en liten besiktning av kroppen neurologisk och mekaniskt gör som en liten analys för hur kroppen rör sig om vad det finns för möjligheter att skapa effektiva rörelser och sen så hjälper jag till att få personen att justera och ändra i sitt mönster så att man rör sig så effektivt och snart som möjligt.

Jag tycker det är en bra liknelse med bilar liksom att det är lite som en besiktning kolla vad det finns för brister som betyder inte att det var bristerna obalansen. När kommer automatiskt leda till skada eller till smärta, men det kan jag öka risken i alla fall.

Fortsätt samma problem med det där också som som när jag spelar dom. Jag tänker på mig själv med bil. Jag vet Min bil ska funka. Jag ska inte göra någonting, Men den ska funka så fungerar ju ingen bil och jag kan jag tänka mig någonstans att det är också stort problem bland dina klienter och så att man kommer dit och gärna vill ha en lösning, När man vill jobba så mycket för det eller har de tagit sig förbi de hindret att de ändå så medvetna om att de måste faktiskt jobba men det är ganska Ja men det är nog ganska delat Alltså det är väldigt olika typer av människor ändå får jobba med eftersom jag jobbar på olika ställen så att jag skulle säga det var inte jag jobbar på jättemånga.

Crossfit boxar liksom så att jag kan inte betala för alla Men den crossfit boxen. Jag är på de tycker att det finns en nyfikenhet och intresse kring träning.Som jag inte har varit med om på andra kedjor liksom där.

Jag jobbar på vanliga gymkedjor, till exempel att man fick en bra deal med jobbet Att man som företag gymmet och sedan gick man dit för att man måste minnas det här stället. Jag är på nu där känns det som att folk faktiskt väljer att vara för att hon vill att jag träning så bara den liksom ingångsvinkel.

Ja de är lite mer nyfikna och de är lite mer intresserade faktiskt ta ansvar över sin fysik och allting ska kaffe funkar från början utan att det finns vissa saker man måste jobba med för det är samma sak som en bil Jag menar Ju mer du du korsar gränserna desto viktigare är det funkar och så du verkligen är kroppen och så ska du klara av att göra högintensiva sprints eller ska du klara av att göra frivändningar och också på?

Grejer att allting finliret funkar och gör sitt jobb och det ännu högre krav att ha en sån liksom. Men om du bara ta promenader varje dag. Nej men det är väl den lilla skillnaden så mitt egna gym så är väldigt mycket idrottare i alla möjliga åldrar så att vi har ju extremt mycket fotbollsspelare och det är jättemycket på yngre människor har varit med om mindre i sitt liv Så de kanske Ja men ha det här unga odödliga Idag de förväntar sig att allting ska funka hela tiden de inte riktigt var kanske jobba för på det sättet liksom så att det är väl liksom den stora skillnaden är att göra än så länge.

Nu och så här ledsen för att jag vill prata lite grann med dig också. Det är inte bara träning utan det är någonting som händer efter träningen som också väldigt viktig som man kanske typ lite glömmer bort idag.

Det är läget att man ska kliva upp tidigt för att man vill maximera så mycket som möjligt förebyggande effektiva och vilotider på morgonen att hinna med mycket och stoppar in saker och där ibland är jag också träna ofta ska man göra massa saker och sen så kan jag ska sent innan man har varit igång och fattat liksom så här så där med återhämtning.

Jag vilar eller kanske någonting som ställer till det framför folk och jag och det märks ganska ofta tyvärr att det blir liksom

högre och högre krav på allt vi göra som har höga krav på sig att man ska jobba mer man ska tjäna mer pengar.

Man ska prestera så bra Man kan i allt man gör så att alla krav bli hög på hela systemet när jag säger hela systemet eftersom jag märker att de ord jag använder ganska ofta som en är framförallt nervsystemet i kroppen, Alltså det som styrVåra tankar vara här sensoriska system och som styr hela kroppen egentligen och väldigt ofta så här är ju den obalansen som som gör att man kan hamna i form av slitage, skador eller smärta att man har stressat systemet för länge sedan så precis som du säger så kan det vara för att massa olika saker.

Det kan ju vara om man bara vill maximera. Man vill vara som möjligt på allt så att man kanske ta bort sömn ändå lite för
att få någon extra timme på morgonen så att man hinner träna är så kostar det mer energi för kroppen och sen kanske man ha lite stressigt som man kan hinner käka helt optimalt för sin kropp kroppen inte kanske inte absorberar ta upp det om man stoppar i sig och då blir det ju den här negativa Spiralen åt ofta ska forma slitage skador att komma så att det är ju ganska mycket Ester på så försöker jag verkligen eftersom att i mitt jobb när jag är nära.

Jag vill alltid försöka förstå varför det blir som det blir ju väldigt så jag tror inte så mycket på slump liksom. Jag tror att det finns alltid orsaken och verkar liksom Och sen så är det bara försöka förstå varför det är ju ganska komplext och svårt att begripa alla system och alla faktorer som händer i människans liv.

Men precis som du säger här återhämtningen och stressen så därför gjorde jag är en kompis. Vi satt ihop med det började egentligen som en sax hack på sig själv. Jag jag från mitt håll och sen min kompis Marcus så kan vi ta Men hur kan man liksom Optimera sig så mycket som möjligt.

Jag vet jag att det är det du tittar fram lite också. Det här med att aktivera systemet och tunna så bra som möjligt att man mår bra men om man opponerar sig så kanske man kan man dra hela tiden exakt exakt som är stress i alla fall.

Det är juAmerican inte dig själv för att det är för sent att kroppen är ju så himla smart så den den lös ju liksom att vi kan
leva i någon slags illusion om att du mår bra väldigt länge innan vi va oj, helt slår in i väggen och sen så vet jag inte vad som har hänt och de själva inte märkt det men alla runt omkring oss och massa Jo men det borde du kanske har fattat att det är det som är lite lurigt med stress ju så att jag och min kompis Marcus och vi började egentligen kika lite på så Men hur Kan vi Optimera dem dem faserna dag som hjälper återhämtning mest att det är framförallt sömnen vi pratar om alltså, Hur kan man få ut maximalt av sömnen så vi börjar ju kika lite på Marcus äter.

Han är ju ett snäpp. Vad ska man säga? Nej, På det här när du är i skalan. Han älskar ju läsa forskningar att förstå exakt varför det blir som det blir med olika ämnen.Så att han satt ihop en liten rolig sak som man kalla dig en liten Cocktail av olika näringsämnen och växtextrakt för att jag inte kan hjälpa just varva ner på olika sätt liksom rent neurologisk nervsystemet att öka blodflödet att hjälpa kroppen med temperaturreglering eftersom det extra viktigt för att kunna somna in ordentligt och sen just det här att boosta sömnens alla faser när vi var sover kosttillskott som heter den i och som går under företagsnamnet 24 Edge Vi tänkte att det är lite det.

Det handlar om att man vill inte ha Joakim så så är ju att man vill ha en Edge 24 timmar om vill hjälpa systemet att må så bra som möjligt hela dagen och hela natten not som jag egentligen som man vanligen.

Vet du nån som man inte Fundera så mycket på lyser som de som jag tycker är intressant att du hjälper en att ses att när man tar den äter hjälpen att sänka temperatur temperaturen i kroppen. Det är väldigt mycket man kan påverka ändå och hur mycket vi gör varje dag för att någonstans motarbeta vår egen söndag också så att det där blir jag vill verkligen ska stå innan vi använder skrivit det på våran hemsida är lite framgångssagor och sånt folk som har testat och fått väldigt bra respons på det är lite så vi testar tillskottet i början och så det var ingen som hade satt ihop det på det här sättet förut så det är inte så vi hade hittat i alla fall så vi behöver ju då att verkligen testa så att det funkar på sitt så Ja du då Tur i oturen så har ju min mamma en MS diagnos som medicineras ju för sin MS medicin medicin.

Har en extremt mycket piggare. Solna inte sovit bra och jag vet inte hur hur många år är liksom så då fick hon också ställer upp var lite försökskanin, men hon är ganska hektisk tid till det mesta liksom.

Du vet du själv har säkert så jag tog föräldrar och han kommer alltid vara barn i deras ögon. Så då behöver alltid skeptisk mot allt man göra liksom, men också väldigt bra testa på en person som jag Ja då vet man ju verkligen.

Hon kommer inte säga saker var bra, men hon verkar inte tycker utan hon kommer vara brutalt ärlig liksom inget bra feber effekt eller någonting sånt där man kan få om man är de på lite grann på någonting så kan vi bara en placeboeffekt och då

då läser ju där problemet.

Ja Ja Ja och det är där hon tror inte kosttillskott överhuvudtaget liksom så att det är det den den.Så perenner blev ganska stor byggnad att hon kunde ju sova betydligt mycket bättre och framförallt skillnaden att känna sig pigg på morgonen när man vaknar att det är liksom använder bara två timmar för att vara människa igen när man liksom starta dagen utan att man kan vakna pigg och utvilad på en gång för jag vill inte sova.

Jag märkte att jag hör av mig i vanliga fall när jag är jätte som personlig tränare och de har ju försökt kanske jag mängden som liksom att man får personen att du hade det dära sömnen annorlunda så att de förstår vikten av att ja, men vem är du stressad på dagis och viktigare att man får mot Polen då i form av återhämtning och sömn på natten väldigt mångas liv är ju ganska inrutade.

Det är väldigt bra men jag har mina sex-sju timmar och åtta timmar kanske nio timmar i bästa fall att du måste jag verkligen maximera den tiden Jag får det här blev ju Sätt för oss att liksom. Ja, men okej ändå inte gå i sömnen.

Du såg lika mycket som du har gjort. Men lägg till det här så ser du vad som händer ganska stor skillnad att känna att man fick en mer återhämtade sig i och med att man hade mer energi dagen efter Sen så att jag har gjort jätteroligt att få testa sig fram och liksom fet man faktiskt kan boosta kroppen på flera sätt liksom att det kan ju också stressad och som du säger att du åker nu ska jag är trött.

Men gå hem och sov lite mer så vi den personen Så pass lite för att den är stressad på allting som du säger man mycket att göra och vad säger man låser en sån person att ni ska sova en och en halv timme extra så tänkte jag då får man ju ytterligare en straff för att vinna stressad över att man inte kan somna så då blir det liksom Ja exaktFinns där för att man inte lyckas få den där en och en halv timme extra och sen så vad fan vad dåliga som inte lyckades få det där precis som du säger så blir det också en negativ spiral liksom att det bara stressar systemet en satt de och det vet du också att det är fast ju mer folk man jobbar med Kan man få de två tre procent hälsosammare att de får en känsla av att ha det så här man kan vara föds det och sen inre motivation till att ändra andra saker så småningom.

Du är verkligen så här. Ja det är vi verkligen att du snart kosttillskott för mig är som en krydda i livet. Det ska vara lite grann för att hjälpa dig på traven så att du kan göra bättre val så att du kan må lite bättre att du skickar lite mer sen Sverige till malda hade inte behövt.

Det är inte riktigt en optimal värdshus.Jag kanske behöver bostad och hjälpa till Systemet lite grann. Hur ser en perfekt dygnsrytm ut för dig, men perfekt dygnsrytm är Ja men vi kan väl Börja från början och på morgonen Alltså jag tycker typ att Känslan när man vaknar berättar en del.

Sen är det ju då får man individanpassar ut efter det man när man gör Men känslan på morgonen lycka avslöjar väldigt mycket att det är man pigg på morgonen. Hur gör man väldigt mycket? Men vi leka med tanken att man inte är pigg på morgonen utan Man känner sig som ett bra.

Man kanske måste ha sin på koppar kaffe för att liksom Starta igång hela hela systemet i någon form av obalans i sömncykel som gör att man inte riktigt få den energi man förtjänar eller så kanske inte alls rör sig så mycket som Man behöver heller vad jag menar.

Man måste ju som all form av förändring och utveckling så måste man göra någon form av insats för att få ut någonting positivt av det. Jag tycker väl att det är framförallt att man har Kina i alla fall tre mål om dagen Om det nu funkar för ämnen som vissa funkar ju svinbra till exempel med periodisk fasta och då kan det vara jättebra vi också för att kanske avlas ett väldigt belastat system med att förändra jag läst lite om att det kanske inte lika förmånligt för tjejer som killar, Men återigen alltid på det individanpassade funkar det för förrän om man känner att det funkar.

Ja men då kör med det som funkar liksom när man behöver inte ändra någonting som inte är trasigt. Men att se till att den där näringsmässiga behov ett under en dag är tecknat man har lite koll på protein fett kolhydrater, Men framförallt näringen att det liksom inte tomma kalorier i form.

Om en ren stärkelse liksom som inte tillför kroppen någon form av byggmaterial som de kan använda så tycker jag väl att kost Messi så brukar hålla mig ganska enkelt mat som som inte har en innehållsförteckning brukar för enklare kött fisk fågel eller potatis.

Alltså smör, alltså som fettkälla i olja. Ja alltså sånt som är en som du behöver inte läsa tusen olika ingredienser på förpackningen för att förstå vad det är för någonting och framförallt om man inte begriper var själva någonting låter en ren mat och sen att man har någon form av pulshöjande eller fysisk aktivitet nästintill dagligen försöka sätta världsrekord varje dag, utan liksom bara Va Vad menar du att det ska vara en promenad i Helsingborg lite för lågt du som du vill gärna att han skaLite svettig då eller?

Jag har precis någonting som sätter igång systemet lite sen om det är en en att man trycker på ordentligt i sin promenad för att det är lagom för det här Och då men då kan det vara perfekt Om man liksom inte van att träna inte röra på sig vanliga fall utan man ska precis Starta igång Ja men då är en rask promenad 1000 bättre än ingenting men sedan somna allting så så blir det att kroppen anpassar sig.

Du vänjer dig vid en viss typ av belastningen. Viss typ av nivå. Sedan har gjort samma sak tillräckligt många gånger så kommer inte vara lika gärna det Så kommer kroppen bli effektiv på det du gör och då kommer inte ge samma positiva effekt som du gjorde från början och då måste man släppa upp den lite grann för att få denna positiva effekterna Sats att försöka liksom utmanas utifrån sina egna förutsättningar så att man har någon form av aktivitet varje dag.

Sen som sagt tycker jag tränar man extremt hårt jag Avlastningsbord lagar man kör lite lugnare och lite enklare och kanske lite återhämtnings dagar Och det betyder kanske att man ska ligga bara i säng sova hela dagen, för fan kan fortfarande röra på sig lite grann ut där klassiska också när man har äta sen äta dagar om man ser försöker är 52 år och som många pratar om förr i tiden.

Ja men jag är ganska strikt med kosten under veckodagarna på helgen ska unna mig lite ändå unna mig lite extra inte behöver gå och äta pannkaksfrukost och man kanske inte behöver äta pizza till lunch och hamburgare till middag och en chipspåse på kvällen utan då kanske man bara kan äta något av de grejerna Ja men exakt exakt vad det där är ju verkligen så här.

Jag har kanske varit där någon gång när man inte riktigt förstår varför man man gör som man gör att veta.Var är mer hälsosamma? Det vet man bara grund och botten och att de någonstans dras man till det andra.

Men ju mer man man förstår ju mer man begriper. Vad gör med kroppen om vad du gör med Hugo och så så att det är lättare att göra bra val för att få kunskap och framförallt om man är ni liksom Elsa och Anna hand om sig själv så tror att Kunskap är liksom en bra ett bra sätt att också få en inre motivation video, Men man förstår varför du saker påverkar varandra desto lättare är det att göra bra val nu innan också någonstans tycker jag ändå är bra.

Jag tycker det är en bra grund för de flesta som sagt. Jag vet det är jättemånga som kör här periodiska Fastan Jag har provat det själv och det funkar jättebra för mig. Jag tror jag aldrig varit så klar i huvudet där och då liksom Men det tycker också att det funkar ganska bra när man har väldigt bra rutiner med i alla fall en sak för andra så kanske det enkelt ändå liksom, Men för mig så var det stor skillnad på att jag hade mina bra rutiner och då var det enkelt för då varje dag.

Jag visste var jag var jag hur många timmar fasta. Jag fick något ungefär när visste de hade mina möjligheter till äta så att jag kunde liksom planera och blev också lite noggrannare, men när jag väl åt så stort dig med min chef för att jag visste nu när vi äter så är viktigare med det.

Jag stoppar i mig för att återbygga systemet att må så bra som möjligt rutinerna. Jobba lite olika varje dag man jobba kanske lite tidigare på morgonen vissa dagar och sen så jobbar man bara kväll andra då blev det så där fönstret för maten.

Det var faktiskt sjukt och då var det som att jag retade mitt system bara att jag liksom blev mer och mer hungrig. Jag blev mer och mer liksom känslig för det funkade inte lika bra längre, men oavsett periodisk fasta eller inte.

När tycker du liksom att de senaste Så hur långt innan man går och lägger sig ska man tycker du egentligen om nästa gång jag ska till mat att äta i alla fall en 33 cl skulle säga innan man går och lägger sig i alla fall.

Ja så att man försöker att du verkligen ha den tiden mellan sitt sista mål Starta kroppen absorbera låtar som blodet vara i magsäcken och tarmen och liksom att jobba med en näringsupptaget för att sedan liksom inte.

Processen att jobba med när man sedan ska sova i den här processen när vi tog fram vårat som tillskott så gjorde vi ganska mycket jag gjorde väldigt mycket experiment med mig själv så att jag använder både Ring om du säkert hört talas om du möter lite HRV världen och lite kul så lite sömn cykel och sådär.

Men ring du ha på fingret som den som liksom Ja exakt och sen så hade även som armband egentligen samma sak, men de mäter från ett armband istället för jag tänkte att ju fler källor som äter ungefär samma grejer.

Det står desto mer kan lita på datorn som jag ser liksom att det var ju när jag testade själv då med kosttillskottet provar jag också här att meka med sömnen med kosten innan vi gick och la oss är omärkt är liksom att den för mig så var det väldigt väldigt stor skillnad på ju längre tid Jag hadeMellan mitt sista mål och när jag gick och la mig desto bättre för kvalitén är hackad och lite grann med hjälp av vår samtids ifall det liksom blev liksom.

Ja men du vet. Ibland fastnar man i projekt och sen så glömmer man bort tiden Och så här typ augusti att jag har inte ätit middag. Jag måste trycka in nånting, alltså, det kan även hända den bästa som jobbar med det liksom, men då käkar du det bara ta det lugnt den då exakt exakt mitt slarv käkade typ en timme innan jag gå och lägga mig alltså då var du tog det två och en halv timme för mig att liksom komma ner i min normala vilopuls annat, alltså, det var så stor skillnad det vanligt att få en halvtimme som hade vaskat inte men men du förstår vad jag menar liksom att jag hade liksom belastat kroppen i onödan.

Den gjorde inte prioriterade inte rätt grejer satt fast jag sa Mycket kanske fem nätter i rad blev det om nätterna. Jag hade säkert en timme är en halvtimme innan jag gick och la mig då var det verkligen som att jag hade tagit och två och en halv timme sen därifrån intressanta tog liksom så pass lång tid att komma ner till liksom vilopulsen vara av en så enkel sak att inte äta så nära inpå det dags att gå och lägga sig och ja, det var väldigt så här att det skulle påverka så mycket.

Det var verkligen någonting om märkte i när jag testade så då märkte jag att det är okej. Vad kan jag göra mer och för att liksom få hjälpa kroppen så mycket som möjligt att märka om man kör smoothies till på kvällen då Om man verkligen måste få i sig någonting om man vet att jag ska gå och lägga mig om en halvtimme eller om en timme Ja för mig i alla fall för mig.

Jag kan inte svara på allt så det kommer vara för någon annan är det som är så fascinerande.Då i alla fall att göra smoothies innan jag gick och la mig när jag kommer hem så sent. Det var liksom det bästa jag kunde göra för för min kropp att du inte skulle påverkas av en sån en sån som en som device som mäter din son.

Hur hur pass effektfullt är det bara att bara liksom? Kolla sin data med sömn Och där de här såg jag liksom är det liksom en bra start, men jag tycker att det funkar bra men jag gillar ju siffror. Jag är lite nördig av mig liksom.

Jag gillar inte bara så Ja men nu känns det kan variera så mycket beroende på att mår bra. Jag mår inte bra. Alltså känsla kan vara så himla olika beroende på andra omständigheter. Därför gillar jag baka.

Jag gillar att få se riktiga.Och så länge man jämför den bara med med den specifika mätverktyget, då tycker nog att det kan det kan hjälpa en ganska mycket så för mig. Jag hjälpte dig. Vilken att förstå skillnaden på mental trötthet och fysisk trötthet och att det liksom finns en skillnad är i som jag aldrig riktigt tänkt på förut.

Det blir klart Men när man väl få det svart på vitt som blir lite annorlunda kunde vakna på morgonen och känner mig trött som satan har liksom inte alls Var tankar jag var ändå bra att återhämta då hade liksom bra värden på morgonen men nej, jag känner mig som skit jag fortsätta så alltså det stämmer inte men då var det som är så är det var alltid så att om jag tränade den dag.

Då var det som att ni verkligen komma igång och sen så var det Ja men nu Jag känner att jag förtjänade liksom med tanke på mina värden mellan s. Vad har jag vaknat på jättepigg kroppen inte återhämtat tränade de varit precis tvärtom då vara helt sänkt den efteråt.

Det är lite intressant att få ett eget exempel inte mitt eget då. Men när jag var yngre så jättemycket mountainbike att du har ju faktiskt en kille som sa en tävling att han körde seniorklassen dalile platsen på den tiden och så liksom att idag Sen alltså det sen så säger han Var fan är dagis.

Han skrev att han var det här känns det bra min kropp känns riktigt och kändes inte alls taggad som förberedde sig med frukost hela den biten och sen när han åker han stå träningskompis bara sexuell bara värma upp lite grann så De kunde liksom inte hänga med honom på uppvärmningen även fast han liksom jag mår skit Eller liksom trycka min kropp i kast med.

Min träningskompis som alltid brukar vara jämbördig med mig pengar inte det värmer upp och sen är väl tävling i vardagen kör igång. Han hade den känslan inför start och sådant där så vann han den andra var lite halvtrist bästa lag.

Han hade inte alls Den känslan i kroppen men han aldrig existerat så bra när det är ganska häftigt liksom att det är just där.

Ja, men det är en ibland så blir det lite lurade av oss själva att kroppen är alltid vara smartare än vad vi om man säger så Nej det är svårt att liksom lura oss själva, Men vi kan bli lurade av själva om man säger så att det är det som är lite det.

Jag gillar med honom äter tid att Ja men det är kanske lite lättare att lära sig förstå sig själv förstå.Hur man reagerar på olika träningsformer återhämta mig från ett långt uthållighet. Pass eller från ett stenhårt gympass eller vilja ha Behöver jag ha något hybrid eller behöver ha yoga, eller vad behöver jag ha för någon kroppen ska liksom att fortsätta utvecklas och fortsätta må bra och det återigen att man jämför dem med samma mätverktyg olika varianter att det kan bli lite ananas.

En annan sak som jag tänker vi kanske kan jag liksom Men avslutningen är det ju också en lite större fråga som jag också funderat ganska mycket kring själva brottas i tiden med är just den här låten som jag tror på att konditionsträning är bland det bästa du kan göra för hjärnan att uppföra sig som optimerar din hjärna och det är snart så ska du köra ganska hård konditionsträning med min tro på det hela då fattar ju styrkan och allt alla fördelar med styrketräning så kan det bli lite grann så här då.

Vad ska man Vad ska man välja ett sånt läge liksom eller Förstår du liksom Var någonstans kan jag få komma in lite sådär? Vilket spår ska välja vad ska fokusera viktiga saker att fokusera först på ska träningen ligga som grund av att jag toppade med konditionsträning på sig vid att bli smart hjärna så då väljer jag konditionsträning med att trappa ner ljusstyrkan i kroppen, alltså det blir problem, men jag vill höra din egna take the l.

Varför har kommit fram till att det har kommit fram till att det är så enkelt som de flesta. Tänker du att det är för att jag har läst en hel i en stark för många år sedan du inte nu, men några år sedan att konditionsträning ska ha en vän.

Perfekt liksom på järnåldern strukturen och liksom man kan bygga upp det som typ av träning liksom är väldigt väldigt Alltså det när man kommer fram till att som jag har förstått att nu mycket egna antaganden och sen får ju liksom ingen tro att den sanning utan det var jag min min syn på det är liksom Att konditionsträningen nästan bättre för alltså den är positiv gärna när var den här för kroppen och ska säga det är klart att du får lite plus och lite sånt och sen åker han är också men det är då blir det mer liksom det.

Ja men med styrka och med en lista, Ja men jag tycker att det är det den svår fråga. Det är så många streck. Det tycker jag i det och hur man ska titta på det.Ren konditionsträning om vi tänker då, Ja men de två Alltså du kör lite längre pass som kanske inte du kan sätta upp i maxpuls liksom utan du ligger på en medelhög nivå hela tiden och tomater på i samma Tempo som de kräver ganska mycket rent fysiskt och så kallade den typen av slitage som det blir för kroppen att jag tycker att all form av alltså att man behöver båda delarna man behöver styrkan för att liksom bli.

Vad ska man säga en bra stomme en bra struktur i kroppen och liksom en bra balans på alla muskelsystem alla göra det man vill det man känner att man mår bra av det Svenska kyrkan träning som att borsta tänderna gör man lite och ofta för att liksom se till att slippa hål eller för att slippa liksom konsekvenserna framöver.

Känner att man mår bäst av att jag skulle säga som en liten grund och sen behöver inte vara så långa pass. Det kan vara väldigt kort. Det kan vara liksom en en kvart 30 minuter är det väl programmerat och och liksom med tydligt syfte med vad man gör så kan man få ett väldigt mycket på den relativt korta tiden.

Du har fortfarande ganska mycket tid kvar till göra det det man vill du ha de där konditionsträningen man tycker är roligast att få det man känner av huvudet mår bäst av men då vet man också använda minimera man slitaget på kroppen av de passen kan variera sin konditionsträning Sverige också superbra, men liksom inte bara låser sig fast i en form av konditionsträning.

Jag tror någonstans på dem. Vi behöver vara ganska allsidiga kroppsligt för att vi ska må så bra som möjligt.Smärta den dagen vi väl få smärta eller slitage skador sova elgitarr mer på kroppen att gå och ha ont så att jag tror det ganska så att jag inte spårar iväg för mycket nu på din fråga om jag kommer fram till också litegranna har tid så måste jag väl ändå ta styrketräningen först och sen om du säger det är väl det någonstans dit jag har kommit fram till också nu när jag fyllde 40 nu förrådet så tänkte jag att det börjar bli irriterat faktiskt trött hela styrketräningen först och främst någonstans nog också som min muskelmassa på riktigt börja.

Pappas liksom om jag inte bibehålla det så mycket då. Ja det händer vid för låg i Sverige läst en ganska rolig grej. Jag Jag omger mig med mycket kompisar som gillar studier och forskningar. Ja, jag tycker det.

De har sin plats, men jag tycker inte lika roligt att läsa det själv längre som jag tyckte det var lite yngre så att jag fick en ny

studie skicka till mig för inte så länge sedan om just det här med dig då efter 30 så är det du kommer ihåg procentandelen sponsor citerar inte.

Nu provar vi procent närmare 10 % eller 85 % efter 30 tar aldrig Max löpning och det är ganska Skärholmen så att vi slutar jag också använda när vi då kanske om den slutar med i idrott eller när vi liksom blir lite äldre.

Jag tror att man någonstans ska försöka bibehålla så mycket som möjligt för att motverka framför allt det där liksom muskulära du fortsätta hoppas fortsätta göra explosiv saker så att man tvingar kroppen att hålla sig så fräsch och så pigg som möjligt så lång tid som möjligt.

Om man pratar lite. Vart hittar man Vart hittar man det gym? Viking hittar man ut i Orminge Nacka Stockholm saltsjö-boo, du söka på ATC Nacka så kommer det upp. Vi finns där och jobbar som sagt jättemycket med idrottare med föreningar hjälper till med Ja men får folk att träna så individanpassad som möjligt Oavsett om det är lagidrott eller inte mina och sen Annars så är jag inne på Crossfit Nordic Hälsingegatan i Stockholm då plan där på de två platserna finns ju ifall man behöver hjälp eller råd eller tips eller någon att prata med just det Och när är Nacka Ska man också köpa ett tillskott the night Jaja men det finns ju det finns ju på eran fina hem.

Och sen finns det på vårat gym ATC Nacka och så finns det även då på Crossfit Nordic perfekt. Jag satte Det finns lite överallt nu. Jag börjar plocka upp mer och mer håller tummarna att det fortsätter att flera flera ställen.

Det tror jag absolut att jag har Målet är det ju verkligen att folk ska hjälpa folk att sova så bra som möjligt så vi kan plocka så mycket det bara går härligt. Tusen tack, tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.