FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

D3-Vitamin 2000 90 Kapslar Holistic

149,00 kr

 • D-vitamin i den aktiva formen D3
 • 2000 IE (50 mcg) per kapsel.
 • Stödjer immunsystemet.
 • Främjar muskelhälsa och styrka.
 • Bidrar till benstyrka och tändernas hälsa.
 • Hjälper till att reglera kalcium- och fosforupptag.
 • Understödjer normala kalciumnivåer i blodet.
 • Kan hjälpa till att förhindra bristsymptom under vinterhalvåret.
 • Viktig för att upprätthålla optimala nivåer av D-vitamin i kroppen.

3 i lager

Kategori:
Varumärke:

Beskrivning

D3-Vitamin 2000 90 Kapslar Holistic

D3-Vitamin 2000 innehåller D-vitamin i 2000 internationella enheter per kapsel vilket motsvarar 50 mikrogram. Det kan jämföras med de 10 000 IE som uppnås efter ungefär 20–30 minuter i stark sol.

Holistic D3-vitamin 2000 innehåller vitamin D3 som är samma form som bildas i kroppen när vi vistas i solen. D-vitamin bidrar bland annat till immunsystemets, musklernas och benstommens normala funktion, till att bibehålla normala tänder, normalt upptag av kalcium och fosfor samt till normala kalciumnivåer i blodet.

Hälsofördelar

 • Stödjer immunsystemet
 • Främjar muskelhälsa och styrka
 • Bidrar till benstyrka och tändernas hälsa
 • Hjälper till att reglera kalcium- och fosforupptag
 • Understödjer normala kalciumnivåer i blodet
 • Kan hjälpa till att förhindra bristsymptom under vinterhalvåret
 • Viktig för att upprätthålla optimala nivåer av D-vitamin i kroppen

Varför behöver vi D-vitamin?

D-vitamin påverkar cirka 2000 gener och har därför effekter på nästan alla områden av vårt liv. Huvudsakligen får vi D-vitamin genom solens UVB strålar som omvandlar kolesterol i huden till ett förstadium av D-vitamin som kallas för kalciferol. Detta omvandlas sedan vidare i olika steg i levern och njurarna till den aktiva formen som kallas för kalcitriol. För att vi ska kunna bilda D-vitamin i huden behöver solen stå minst 45 grader över horisonten, vilket den endast gör under sommarhalvåret. Detta betyder att solen under vinterhalvåret står för lågt för att vi på våra nordliga breddgrader ska kunna bilda något D-vitamin alls.

Att tänka på är även att du under sommarhalvåret måste exponera naken hud för solens strålar för att D-vitamin ska kunna bildas. Har du kläder som täcker huden bildas inget D-vitamin. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin och den mängd D-vitamin som du bygger upp under sommarhalvåret lagras och förbrukas under vinterhalvåret. Därför är nivåerna av D-vitamin som lägst på våren innan vi kan bygga upp nya nivåer av D-vitamin. Det sammanfaller också med det som man kallar årstidsbundna depressioner.

Det rekommenderas att kompletterar D-vitamin med magnesium och vitamin K2. Anledningen är att alla mineraler och vitaminer samverkar och är varandras antagonister eller synergister. Här är vitamin K2 och magnesium synergister, vilket betyder att de hjälps åt i sitt arbete. K2 förhindrar att kalcium lagras in i mjukvävnad såsom blodkärlsväggarna och behövs för att lagra in kalcium i skelettet. Magnesium behövs för att aktivera vitamin D, vilket innebär att du kan få svårt att öka dina halter i blodet trots intag av vitamin D om magnesiumhalten är för låg. För att komma till rätta med det kan det hjälpa att se till att man intar både D-vitamin och magnesium.

Ingredienser D3-Vitamin 2000

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa)

Vegetabiliskt kapselskal (pullulan fermenterad från majs)

Vitamin D3 (kolekalciferol, utvunnet från fårullsfett)

Dosering D3-Vitamin 2000

Dosering vuxna: 1 kapsel per dag. Tas i samband med måltid. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör ej användas som alternativ till en varierad kost. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.

Näringsinnehåll

INNEHÅLL PER 1 KAPSEL % AV DRI
Vitamin D3 50 μg (2 000 IE) 1 000
DRI = dagligt referensintag.

Ytterligare information

Varumärke

Storlek

90 Tabletter

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”D3-Vitamin 2000 90 Kapslar Holistic”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE PRODUKTER

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.