FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Gästinlägg: Från trötthet till träningsglädje – en personlig berättelse

Från trötthet till träningsglädje – en personlig berättelse

Hej alla! Mitt namn är Anna, jag är 32 år gammal, småbarnsmamma, och vill dela med mig av min resa från att ha varit ständigt trött och orkeslös till att bli en stark och energisk kvinna. Min resa har inte bara förändrat min kropp, utan också min mentala ork. Jag känner mer lust och energi i vardagen, både när det kommer till att umgås med mina barn, ha egentid med min man, vara alert på jobbet – men framför allt att upprätthålla träning och en god kosthållning!

Jag hoppas kunna inspirera andra, särskilt kvinnor, att ta steget och förändra sina liv.

Livet innan förändringen

För några år sedan kändes mitt liv som ett ständigt tröskande i motvind. Trots att jag bara var i 28 år, kände jag mig ofta utmattad, jag hade svårt att sova och min matsmältning var allt annat än optimal. Mina dagar präglades av låg energi och en känsla av att aldrig vara helt återhämtad. Det var frustrerande, speciellt eftersom jag visste att jag borde ha haft massor av energi i min ålder. Efter att ha fött två barn tätt och skulle hinna med både familj och vardagsbestyr varvat med jobb var jag ett tag riktigt nära den där omtalade väggen. Träning och att laga mat från grunden hemma var inget jag i min vildaste fantasi ens orkade tänka på.

Vändpunkten genom styrketräning

Det var under en läkarundersökning som jag för första gången fick höra om fördelarna med regelbunden fysisk aktivitet, särskilt styrketräning för kvinnor. Jag hade turen att få träffa en läkare som var öppen för det mer holistiska tänket och rekommenderade många av sina patienter att i första hand finna tid till just motion och fysisk aktivitet för att förbättra sin hälsa och sitt allmäntillstånd. Jag bestämde mig för att ge det ett försök, trots min initiala tvekan. Inte kunde väl jag lyfta vikter?

Efter många om och men gick jag till ett gym i stan jag visste hade gott rykte. Friskvårdsbidraget från jobbet som jag precis kommit tillbaka till efter föräldraledigheten kunde jag ju använda här, så varför inte testa? Jag fick ett sådant fint bemötande av personalen och fann snabbt en favorit: Madde, kvinnlig PT. Hon var så kunnig och lärde mig så mycket om träning för den kvinnliga kroppen och hur vi ofta är rädda för att träna styrka i skräck om att få stora muskler. Ack så fel jag hade!

Madde hjälpte mig att komma igång. Jag började med lätta vikter och grundläggande övningar. Till min förvåning började jag snart känna mig starkare, inte bara fysiskt men också mentalt. Musklerna började visa sig, men inte på ett groteskt sätt – utan på ett tonat och svarvat sätt. Varje lyft gav mig en känsla av prestation och jag fick även äntligen den egentid jag behövde då småbarnslivet ofta kan vli överväldigande. Min man och jag pusslade om morgonbestyren så att jag kunde gå till gymmet en timma varje dag för jobbet och han lämnade på förskolan innan sitt jobb., och jag hämtade på eftermiddagen.

Den energi jag fick av träningen på morgonen höll i sig hela dagen framåt kvällen! Efter nattning av barnen kunde jag och mannen äntligen avnjuta tid för varandra också, utan att jag somnade i soffan av utmattning framför TVn!

Kostens roll i min transformation

Samtidigt som jag utvecklades på gymmet började jag inse  vikten av att stödja min nya livsstil med rätt mat. Med hjälp av Madde började jag lägga om min kost – ut med processad mat och in med massor av grönsaker, kvalitetsprotein och hälsosamma fetter. Jag lärde mig snabbt att maten vi äter kan vara vår bästa medicin. Efter bara några månader kände jag en enorm skillnad; jag sov bättre, mina matsmältningsproblem försvann och min hud fick en ny lyster. Jag bytte ut all läsk, saft och energidryck mot vatten – och jag har inte ångrat det en sekund!

En stor omvändning i livet

Min transformation ledde till mer än bara personlig tillfredsställelse; den tände en eld inom mig att hjälpa andra att uppnå samma känsla av styrka och hälsa. Efter två år, veckan efter jag fyllt 30, bestämde jag mig.

Jag bestämde mig för att utbilda mig till personlig tränare och kostrådgivare. Jag fick tjänstledigt från mitt jobb och följde min magkänsla. Nu är jag på god väg att få min certifiering, och mitt mål är att inspirera och stötta andra kvinnor som kämpar med sina hälsoutmaningar.

Om du, precis som jag en gång gjorde, känner att du inte lever ditt liv till fullo på grund av hälsoproblem, vill jag att du ska veta att det finns hopp. Små steg i gymmet och i köket kan leda till stora förändringar. Jag är levande bevis på det, och snart hoppas jag kunna hjälpa andra att uppnå samma transformation!

Kram på er!

Anna

 

Observera: Detta inlägg är skrivet av en gästskribent och återspeglar dennes egna erfarenheter och åsikter. Vi på Biohack Balance rekommenderar alltid våra läsare att utforska olika hälsotips och metoder för att hitta det som passar dem bäst. Detta inlägg representerar inte nödvändigtvis våra egna åsikter eller råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.