FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Startsida Forum Biohacking Biohacking för sömnkvalitet: Erfarenheter och tips Svar till: Biohacking för sömnkvalitet: Erfarenheter och tips

#1391
Marcus Maigaard
Gäst

Sömn har alltid vart en Akilleshäl för mig och i yngre år hade jag riktig stora problem med sömn.
Nu har en mängd olika saker jag kombinerar för att min sömn ska ge mig så mycket som möjligt.

Först basic saker så som mörker, lugn etc.

Några saker jag alltid gör är att ta magnesium, gaba, glycin och taurin. Helst tar jag så klart vår egen produkt ”The Night” och tillsätter taurin, har jag slut på den så tar jag ovannämnda tillskott.

Sängen har jag preparat med jordningsmatta och tyngdtäcke. Det är enkla och relativt små investeringar som kan ha stor effekt på sömnen.
Ett tag använde jag ett vanligt ESD-band för att jorda mig vilket va en mycket prisvärt alternativ men matta tillåter lite mer frihet i sängen.

Jag experimenterat gärna med nya saker för att förbättra sömnen eller olika faktorer repeterat till sömn. Ginkgo biloba kan öka drömmar tex medans melatonin tabletter kan påskynda insomningen med raketfart, detta är dock något man bör va väldigt aktsam med.

Andning är också en mycket viktig faktor för sömn. Där jag jag provat diverse klämmor och näsvidgare, dock ligger dom oftast på golvet dagen efter. En gång vart jag orolig att jag svalt en då jag inte hittade den dagen efter, som tur va kom den fram en vecka senare. 😅

Spikmatta kör jag några gånger i veckan, jag försöker va lite restriktiv med det då jag märkt att man snabbt bygger upp tolerans och inte får samma effekt, oftast är söndagar en bra dag då måndagen får en liten boost av den extra avslappning som mattan ger.

Just nu experimenterar jag med IR-panel från biohacking collective, främst har jag märkt skillnad på smärtlindring då jag har en skadad hamstring och ett skadat revben. 👍🏻

Nu är jag väldigt nyfiken på alla andras hacks för att sömnen ska bli så bra som möjligt!

FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.