FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 499 SEK

BIOHACK
BALANCE

Sök
Stäng denna sökruta.

Startsida Forum Biohacking Biohacking för sömnkvalitet: Erfarenheter och tips

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #1389 Svara
   BIOHACK BALANCE
   Keymaster

   Dela era erfarenheter av sömnoptimering och diskutera olika tekniker för att förbättra sömnkvaliteten. Vilka appar, prylar eller metoder har hjälpt er att få en mer återhämtande sömn?

  • #1391 Svara
   Marcus Maigaard
   Gäst

   Sömn har alltid vart en Akilleshäl för mig och i yngre år hade jag riktig stora problem med sömn.
   Nu har en mängd olika saker jag kombinerar för att min sömn ska ge mig så mycket som möjligt.

   Först basic saker så som mörker, lugn etc.

   Några saker jag alltid gör är att ta magnesium, gaba, glycin och taurin. Helst tar jag så klart vår egen produkt ”The Night” och tillsätter taurin, har jag slut på den så tar jag ovannämnda tillskott.

   Sängen har jag preparat med jordningsmatta och tyngdtäcke. Det är enkla och relativt små investeringar som kan ha stor effekt på sömnen.
   Ett tag använde jag ett vanligt ESD-band för att jorda mig vilket va en mycket prisvärt alternativ men matta tillåter lite mer frihet i sängen.

   Jag experimenterat gärna med nya saker för att förbättra sömnen eller olika faktorer repeterat till sömn. Ginkgo biloba kan öka drömmar tex medans melatonin tabletter kan påskynda insomningen med raketfart, detta är dock något man bör va väldigt aktsam med.

   Andning är också en mycket viktig faktor för sömn. Där jag jag provat diverse klämmor och näsvidgare, dock ligger dom oftast på golvet dagen efter. En gång vart jag orolig att jag svalt en då jag inte hittade den dagen efter, som tur va kom den fram en vecka senare. 😅

   Spikmatta kör jag några gånger i veckan, jag försöker va lite restriktiv med det då jag märkt att man snabbt bygger upp tolerans och inte får samma effekt, oftast är söndagar en bra dag då måndagen får en liten boost av den extra avslappning som mattan ger.

   Just nu experimenterar jag med IR-panel från biohacking collective, främst har jag märkt skillnad på smärtlindring då jag har en skadad hamstring och ett skadat revben. 👍🏻

   Nu är jag väldigt nyfiken på alla andras hacks för att sömnen ska bli så bra som möjligt!

  • #1475 Svara
   Anton Zielinski
   Gäst

   Jag har testat både Whoop och Oura för att tracka och utvärdera min sömn, framförallt när jag och min kollega jobbade med att ta fram vårat sömnpulver, The Night.
   Måste säga att jag gillar Oura bäst, den fokuserar mer på sömn och mindre på prestation vilket hjälper iaf mig att slappna av mer mentalt.
   Annars kan jag också såklart rekommendera The Night för bättre sömnkvalitet, fick mig att gå från i snitt 2h till att min kropp gick ner i varv till 30-40 minuter. Så enligt Oura kunde jag fortsätta sova samma totala mängd men pulvret hjälpte mig att optimera den sömn jag fick. Självklart är de inte lösningen på allt, att äta middag för tätt inpå jag ska sova eller dricka alkohol förstörde mest för mig.

Visar 2 svarstrådar
Svar till: Biohacking för sömnkvalitet: Erfarenheter och tips
Information om dig:
FRAKTFRITT – VID ORDER ÖVER 999 SEK
Sök
Stäng denna sökruta.